Bergmans Reliquarium

En visuell associationslek in i Ingmar Bergmans heligaste hemligheter. En popvideo som försöker länka samman Bergmans verk genom att låna, spegelvända, beskära, replikera, göra en karikatyr. En hommage till en av vår tids verkligt stora bildmakare.

Efter ett år tillsammans med Tomas Alfredson, Veronica Maggio, Jocke Berg, Pernilla August, Helena af Sandeberg, Lena Ohlin, Hedda Stiernstedt, Tilde Fröling, Maria Kulle, Gunnel Lindblom och Millian Nielsen (som Alexander) är Bergmans Reliquarium äntligen klar. Bilderna rör sig, färgerna skiftar och ljudet formar rummet. På lördag visas den för första gången på Göteborgs Filmfestival.

“När Tomas Alfredson frågade mig i höstas om jag ville göra en låt till hans kortfilm om Ingmar Bergman blev jag så star struck att jag sa ja och nu är låten äntligen färdig!” Veronica Maggio