Tankar för dagen i P1

Måndag den 2 januari 2022
“Solen öppnar dagen med ett fint snitt, söker mina ögon med sin ljusskalpell, men jag gömmer mig, kroppen är inte redo än, ben och kött vill ligga kvar, spinna runt i oföretagsamhet ett tag till. Som en brödkrutong i en sås eller en isbjörn i ett övertempererat hav. Men jobbet måste göras, livet levas, luft ska byta ägare även i dag.”

Fredag den 13 januari 2022
“Valpen drar i sitt rosa koppel, bort från löpsedlar, bort från TV och politik. Varken missiler, översvämningar eller finansiell depression biter på hennes päls, allt rinner av. Hon är som en säl fast med ben ständigt på väg in i någon förbipasserandes hjärta och jag kan titta på henne i timmar samtidigt som allt annat amerikanskt sakta rinner ut genom golvplankorna.”

Foto: Ewa-Marie Rundquist